Egy párnapja csináltam ezeket a marcipános bonbonokat. Nagyon jó és finom lett. Nekem ízlett és az egész családnak, nagyon hamar elfogyott.
A recept:
10 dkg natúr marcipán
3 evőkanál piros bogyós lekvár ( én vörös áfonyát használtam)
2 evőkanál darált mandula
15 dkg étcsokoládé
1. A töltelékhez a marcipánt egy nagy lyukú reszelőn kell lereszelni és összekeverni a lekvárral és a mandulával.
2. 10 dkg csokit felolvasztjuk gőz fölött. Ha felolvadt bele keverjük a maradék csokit is ( de már nem a gőz fölött)
3. Egy szilikon formába bele öntjük a csokit majd felesleget kicsorgatjuk belőle.
Így kell hogy kinézzen:
4. Ha megdermedt a csoki mehet bele a krém.
Íme:
5. A maradék csokit újra felolvasztjuk és ráöntjük a bonbon formára. Majd mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen és kész.
Jó étvágyat!