Sütés-Főzés

Kukta Tomi

Kukta Tomi

Marcipános bonbon

2015. december 13. - Tomi chef

Egy párnapja csináltam ezeket a  marcipános bonbonokat. Nagyon jó és finom lett. Nekem ízlett és az egész családnak, nagyon hamar elfogyott.

img_0674.JPG

 

img_0672.JPG

 

A recept: 

10 dkg natúr marcipán 

3 evőkanál piros bogyós lekvár ( én vörös áfonyát használtam)

2 evőkanál darált mandula

15 dkg étcsokoládé

 

1. A töltelékhez a marcipánt egy nagy lyukú reszelőn kell lereszelni és összekeverni a lekvárral és a mandulával.

img_0667.JPG

2. 10 dkg csokit felolvasztjuk gőz fölött. Ha felolvadt bele keverjük a maradék csokit is ( de már nem a gőz fölött)

img_0664.JPG

 

3. Egy szilikon formába bele öntjük a csokit majd felesleget kicsorgatjuk belőle.

Így kell hogy kinézzen:

img_0665.JPG

4. Ha megdermedt a csoki mehet bele a krém.

Íme: 

img_0671.JPG

 

5. A maradék csokit újra felolvasztjuk és ráöntjük a bonbon formára. Majd mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen és kész.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuktatomi.blog.hu/api/trackback/id/tr98169130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása