Tegnap este csináltam fincsi volt.
Hozzávalók:
40dkg konzerv hámozott paradicsom
kis csokor bazsalikom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
tengeri só
frissen örölt bors
3-4 kapribogyó
125g mozzarela
1dl extra szűz olívaolaj
2 bagett
A megpucolt hagymát vágjuk ketté, tegyük a hámozott paradicsommal egy fazékba. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, sót, borosot, fél dl olívaolajat.
Takaréklángon, olykor megkeverve főzzük sűrűre a szószt.A paradicsom pépes legyen.
A főzés végén adjuk hozzá a bazsalikomot , ezzel még 4-5 percig főzzük.
A bagettet vágjuk ketté, majd daraboljuk, helyezzük tepsibe, kenjük meg a paradicsomszósszal.
Reszeljük rá a mozzarellát, szórjuk rá a kapribogyót, enyhén sózzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és 250 fokos sütőben 10 percig süssük.
Kész is van jó étvágyat.