Ez a recept Vrábel Krisztina Végtelen spagetti című könyvében található.
Nagyon megtetszett ezért megcsináltam. Szerintem jól sikerült és még finom is lett.
Hozzávalók:
25dkg darált háztartási keksz
10dkg 60%-os étcsokoládé
15dkg málna (lehet fagyasztott kiolvasztott)
12dkg vaj
5dkg kristálycukor
2dkg cukrozatlan kakaópor
Mázhoz:
10dkg étcsokoládé
színes cukorkák a díszitéshez
A kekszet keverjük el a kakaóporral és a kristálycukorral. Vízgőz felett olvasszuk meg az összetört csokoládét a vajjal együtt. Keverjük a kekszmorzsához.
A málnát botmixerrel turmixoljuk le, passzírozzuk át kisméretű szűrőn, keverjük a kekszhez.
Gyúrjuk össze a masszát, tegyük a hűtőszekrénybe pihenne 20-30 percre. Forrmázunk 30db egyenlő méretű gömböt a masszából.
Tegyük őket sütőpapírra, helyezzük vissza a hűtőbe, hogy keményre hűljenek.Azután gombócokat forrmázzunk.
A mázhoz az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg és villa segítségével a gombócokat forgassuk meg az olvadt csokiban, majd sütőpapírra helyezzük és szórjuk meg a színes cukorkákkal. Ha a csoki megszilárdult rajtuk akkor szúrjuk bele a pálcikákat és kész a sütinyalóka.